ВИСКИ

Whiskey или whisky е вид на дестилиран алкохолен пијалок направен од ферментирана зрнеста каша или со дестилирање на пиво. Различни житарици (кои може да произведат алкохол) се користат за различни сорти, вклучувајќи јачмен, пченка, ‘рж и пченица. Вискито обично се старее во дрвени буриња, генерално изработени од јагленисан бел даб.

Типичните обединувачки карактеристики на различните класи и видови се ферментација на зрна, дестилација и стареење во дрвени буриња.

Видови виски: слад виски, жито виски, сингл слад виски. Мешан виски од слад, мешано виски, јачина на буренце, единечен буренце, американско виски, бурбон, пченкарно виски, ‘ржано виски, вино од’ рж слад, виски од пченица, канадско виски, јапонски виски, шкотски виски, тајвански, велшки виски и многу повеќе.

Showing 1–9 of 21 results

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy