Royal Salute 21yo 700ml

12,230 ден

ОПИС
Royal Salute 21 Years Old е сидро на опсегот Кралски поздрав, лансиран од браќата Чивас во 1953 година. Измешан од исклучителни виски созревани минимум 21 година, тој беше создаден како почит на крунисувањето на нејзиното височество кралицата Елизабета и беше обете остарен и именуван по традиционалниот 21 пиштол кралски поздрав – крајната ознака на почит резервирана за славење кралски прилики.

БЕЛЕШКИ за дегустација

Боја: Длабока златна килибар.

Нос: Богата, овошна арома и сладок мирис на есенски цвеќиња.

Вкус: Комплетни, длабоки овошни вкусови со суптилна чад.

Заврши: Богат, долг, долготраен.

Category:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Royal Salute 21yo 700ml”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy