,

Lagavulin 16 (700ml)

6,190 ден

Главниот член на фамилијата Lagavulin.
Почитуван од познавачи и експерти и попознат како „кралот на Ислај“. Тоа е „суштинско“ шкотско виски,кое секој познавач или ентузијаст мора да го има во својата колекција.
Зреен во дабови буриња најмалку 16 години, овој најбаран сингл малт има масивен чадлив вкус на тресет кој е типичен за јужниот дел на Ислај.
Вкус и боја: Темно златна
Интензивен чадлив и длабоко сладок првичен мирис, проследен со мирис на шери, овошје, и завршеток од пикантни зачини.

Categories: ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lagavulin 16 (700ml)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy