El Viejito Gold (700ml) Teqila

1,260 ден

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Прекрасна златна боја, помека на вкус од белата текила
  • Соодветна за пиење чиста
Category:

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Прекрасна златна боја, помека на вкус од белата текила
  • Соодветна за пиење чиста
Color

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “El Viejito Gold (700ml) Teqila”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy