Ливадски Мед 950г

700 ден

100% природен SlatkaMaya ЛИВАДСКИ мед. Свежо и внимателно собран од ливадите во околината на Градско-Стоби каде се појавуваат разни видови на цвеќиња и растенија. Комбинацијата на нектар собрана од овие видови на растенија му дава на SlatkaMaya ливадскиот мед сладок, благ и природен вкус што го прави и совршен засладувач во секојдневната исхрана. Богат со ензими, витамини, минерали, аминокиселини, есенцијални масла, тој дејствува антибактериски , дава енергија, го зголемува хемоглобинот, ја зголемува апсорпцијата на калциумот од храната и го забрзува закрепнувањето на организмот. Поради неговите лековити дејства пожелно е да го конзумираат сите, а посебно децата и старите лица.

100% природен SlatkaMaya ЛИВАДСКИ мед. Свежо и внимателно собран од ливадите во околината на Градско-Стоби каде се појавуваат разни видови на цвеќиња и растенија. Комбинацијата на нектар собрана од овие видови на растенија му дава на SlatkaMaya ливадскиот мед сладок, благ и природен вкус што го прави и совршен засладувач во секојдневната исхрана. Богат со ензими, витамини, минерали, аминокиселини, есенцијални масла, тој дејствува антибактериски , дава енергија, го зголемува хемоглобинот, ја зголемува апсорпцијата на калциумот од храната и го забрзува закрепнувањето на организмот. Поради неговите лековити дејства пожелно е да го конзумираат сите, а посебно децата и старите лица.

За разлика од многу сорти на мед, SlatkaMaya медот е целосно природен, нефилтриран и без додатоци и адитиви што значи дека вкусот е чисто свеж и природен, а хранливите материи и корисни својства се недопрени.

Состав: 100% Природен ЛИВАДСКИ Мед

Начин на употреба: Медот (пчелните производи) треба постепено да се раствори во устата, а не веднаш да се проголта. Ефектот се постигнува и ако се раствори во чаша вода, чај или млеко. На тој начин правилно се внесува во организмот и неговите корисни својства делуваат.

Може да се користи како замена за шеќер,намази, како засладувач на пијалоци, за печење и готвење и слично.

Препорачана доза: 1 х Супена лажичка или 3 х Кафени лажички на ден.

Начин на чување: На собна температура. Кристализацијата е нормален процес кај квалитетниот мед. Медот кристализира под 18оС, а повторно ќе добиете течен мед кога ќе ја ставете теглата во топла вода на температура не поголема од 40оС.

 

Рок на употреба: Неограничен.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ливадски Мед 950г”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy