Aperitivo.mk

El Viejito (700ml) Teqila

1,310 ден

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Бела текила, фина и миризлива со истакнат вкус на агаве и карактеристична чадлива арома
  • Одлична за коктели
Category:

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Бела текила, фина и миризлива со истакнат вкус на агаве и карактеристична чадлива арома
  • Одлична за коктели

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “El Viejito (700ml) Teqila”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy